perjantai 14. lokakuuta 2011

Miina


Kissani ja minun välillä vallitsee ehdoton sopusointu. Kissa tekee, mitä sitä huvittaa ja minä teen niin kuin kissani haluaa. - Henry Miller -









Miina ja Tahvo ovat olleet kahden viikon ajan mummolassa ja evakossa Rytölästä. Tänään koitti vihdoin se päivä jolloin Rytölän ovet aukenivat myös naukunaamoille. Miina kotiutuikin taloon välittömästi.


Ensin uteliasta kuikuilua joka puolelle...

















...sitten asettuminen metsän laitaan (lattialistat juu puuttuu vielä tästä huoneesta).











Oman arvonsa tunteva Miina ei pienistä hätkähdä. Autoillessa ja metrossakin Miina istuskelee valjaissa ja siivosti sylissä maisemia katsellen. Ikää tällä maatiaisen- ja norjalaisen metsäkissan sekoituksella taitaa olla jo yli kymmenen vuotta. Miina tuli meille muistaakseni n. 7 vuotta sitten ja oli silloin 3 - 4 vuotias. Siippa oli ensin hieman epäilevä uudesta perheenjäsenestä, mutta kun ensimmäisenä iltana yöpuulle mentäessä lampsi Miina sille varattuun koriinsa ja alkoi kuorsata siellä äänekkäästi, suli siipan sydän välittömästi. Vaikka Miina onkin joidenkin mielestä pelottavan näköinen ei se tee pahaa muille kuin kärpäsille. Koskaan se ei ole purrut tai edes raapaissut, mutta kaikki pienet lentävät pörriäiset saavat kyllä kyytiä. Silloin nimittäin tämä kissa sekoaa ihan täysin. Kerrankin olin hetken partsilta poissa ja kun tulin takaisin meni kissaan kytketty naru partsinkaiteen yli. Aikamoinen paniikkii iski kyllä päälle, olihan kyseessä viides kerros, mutta onneksi Miina roikkui ilmassa valjaiden varassa. En tiedä oliko nartsa niin pitkä että riippuiko batmankatti alakerran naapureiden ikkunan kohdalla. Siinä on voinut asukas hieraista pari kertaa silmiään. Siihen aikaan omistin myös Dregen kanin ja Miinaparka sai kerran jos toisenkin kyytiä pupujussin toimesta, mutta kertaakaan ei Miina yrittänytkään tehdä pahaa Dregenillekkään.
Miinalainen on kunnostautunut myös kissamallina. Kodin ykkösen kuvastoista ja nettisivulta voi tämän turilaan siis bongata:

Sosiaalisena kissana Miina viihtyi studiolla oikein hyvin ja sen verran voi vihjata että jatkoa Miinan kuvastomallin uralle on luvassa...
Nyt Miina on kuitenkin Rytölässä ja ilmeisesti sillä on ollut vähän ikävä, sillä se on maannut jo kauan ihan kyljessäni kiinni ja kehrännyt hiljaa jo pitkään. Tahvon kanssa taas saattaa mennä päivä jos parikin, ennen kuin se mammanpoika uskaltautuu tulla esiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti