maanantai 26. elokuuta 2013

Sifonia ja palsternakkaa

Saimme taas kutsun "Välimäkien" pöytään. Täytyy kyllä sanoa, että tyyppien kokkaustaidot sen kun vain paranevat. Alun alkaenhan heidän laittamansa ruoka on ollut ihan hullun hyvää, mutta nyt kun on alettu vielä käyttämään erilaisia asiaankuuluvia vekottimia, niin kyllähän se ruuassa näkyy ja maistuu.

Alkuruokana oli parmesanilla höystettyä vichyssoissea ( = purjo-perunakeittoa ) ja tinjamista suussa sulavaa perunalimppua:

 
 

Aika kuohkean näköistä soppaa, vai mitä? Kuohkeuden takana toimi laite nimeltä sifoni. Tässä oli kyllä maku, näkö ja tuo ihana pehmeys kyllä kaikki niin kohdillaan. Alkoi jo itsekkin tehdä mieli tuota ihmeellistä sifoni kapistusta. Tekisin varmasti ruuaksi pelkkiä keittoja sen jäkeen. Ehkä palkitsen itseni tuollaisella härpäkkeellä, kun ehkä ja toivottavasti valmistun opinahjostani vuoden lopussa...

Pääruokana oli sitten gnocchit palsternakan ja persiljaliemen kera. Annos oli todella kaunis ja maistuva. Palsternakkaa aletaan kyllä käyttämään välittömästi enemmän Rytölän keittiössä!



Myös Tonttumies pääsi tutustumaan näihin kulinaristisiin nautintoihin:


Hyvin kyllä upposi sillekkin! Tonttumies ei onneksi muutenkaan nirsoile ruuan suhteen. Varsinkaan hyvän sellaisen :)

 Sitten jälkiruuan kimppuun! Jälkkärinä toimi erinomaisesti katalonialainen paahtovanukas:


 

Oli kyllä taas oikea makujen sinfonia! Päälle vielä hyvät viinit ja loistava seura, aika täydellinen paketti siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti