lauantai 3. elokuuta 2013

Pariisi

Outoa kyllä olin muistellut Pariisin paljon romanttisemmaksi kaupungiksi. Nyt se tuntui jotenkin vain tuhnuiselta ja isolta. Toki siellä on paljon nähtävää jne. mutta mielestäni Barcelona voittaa Pariisin 16-0. Ehkä Barcelona on vain helpommin hahmotettava tai jotain, en tiedä, mutta Pariisi tuntui jopa pienoiselta pettymykseltä 9 vuoden tauon jälkeen. Toki siellä oli myös kaunistakin, mutta olen kyllä vieraillut paljon viehättävimmissäkin kohteissa.


Edellisellä reissulla kolusimme Notre Damen, Louvren jne. Joten tällä kertaa oikeastaan vaan haahuilimme päämääröttömästi tai sitten ihan päämäärän kanssa eri kaupungin osissa. Eiffel-torni oli lakossa, joten kävimme vain siinä ympäristössä vähän palloilemassa.


  Vietimme paljon aikaa erinnäisissä puistoissa:


Maistelimme lettuja eri täytevaihtoehdoilla ihanan makuisen omenasiiderin kera:


 Lepäilimme:


Yhtenä päivänä kävimme Pompidou -museossa. Nähtävää olisi ollut ihan mielettömästi, mutta Tonttumies rajoitti vierailuajan museoon aika miimiin.


 Se nimittäin keksi, miten hyvin museossa kaikuu ja kiljui siellä sitten sydämesä kyllyydestä. Toista kuin suomessa olivat ihmiset läinnä huvittuneita kiljahtelevasta lapsosestamme, mutta aika pian riemun kiljahdukset muuttuivat ärhäköimmiksi ja lopuksi tyytymättömäksi parkumiseksi, joten kiersimme aika vauhdilla läpi tämän kohteen. Kerkesin kumminkin nähdä esimerkiksi tämän:

Andy Warhol: ten Lizes
 Museossa oli myös lapsille oma puuhatila, missä Tonttumies konttailikin aivan innoissaan.


Shoppailu reissun aikana jäi todella minimiin, mutta kaikkea ihanaa ja kallista olisi löytynyt, kuten kätevät ja hyvännäköiset aarrearkut vaikkapa leluille:


Viileän sään vuoksi ostin Tonttumiehelle Pariisista kaulahuivin. Myös tämä viehko baskeri oli pakollinen Ranska ostos, (ainoastaan) ulkonäkönsä vuoksi. Leivon selvästi Tonttumiehestä boheemia  - vaikka sitten väkisin :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti