torstai 8. elokuuta 2013

Kasvisravintoloita

Palatakseni vielä kesän matkaamme, mistä olen tarinoinut jo aikalailla, on aivan pakko hehkuttaa muutamaa kasvisravintolaa, missä matkan aikana poikkesimme. Ensimmäisenä Barcelonan Teresa Carles. Voi huoh! Aivan loistava paikka! 7 ruokalajin maistelumenu viinipullolla vain 25 euroa! Ja taso: huikea! Sen huomasi jo asiakkaista, yleensä tällaisissa kasvisravintoloissa istuvat hipit rivissä napostellen ituja ja hörppien terveellistä porkkanamehua, mutta tässä ravintolossa asiakaskunta oli ihan laidasta laitaan, hipeistä bisnesmiehiin. Kertoo  paljon paikasta ja ruuan tasosta. Myös miljöö oli hienompi, kuin monessa muussa vegeravintolassa.


Alkuun päätimme repäistä ihan kuoharit. Coolerikin oli hieno lattiamalli.


Tasting menu löytyy kokonaisuudessaan täältä, tyydyn nyt esittelemään enimmäkseen kuvallista antia. 
Ensimmäiseksi pöytään pärähti mini keitot. Ajattelimme että jos kuusi seuraavaa annoskokoa on tätä luokkaa, selviytyisimme muitta mutkitta tästä syönti urakasta.


 

 


Kun tämä riisiannos oli kolahtanut pöytään olimme jo aivan täynnä. Erittäin yksinkertaista, mutta niin sairaan hyvää!!!! Vielä oli jälkkäri edessä ja olimme jo halkeamispisteessä. Eikä ihme, kuten kuvista näkyy, ei kermaa ja rasvaa oltu näissä ruuissa säästelty. Sitten vielä jälkkäri:

 
Palanen suklaakakkua. Hieman minuun makuuni oli kuivakka, koska rakastan suklaakakkuja jotka sulavat suuhun. Muuten tämä menu oli parasta ikinä! Suursuosittelen tätä ihanaa ravintolaa ihan kaikille! Tonttumies oli mukana nukkuen yöuniaan tyytyväisenä vaunuissaan. Suomessa lapsen mukana raahaminen illalliselle ei pälkähtäisi kuuna päivänä pieneen mieleen, tai jos pälkähtäisi olisi huostaanotto enemmän kuin lähellä. Espanjassa se, että lapsi nukkui ravintolassa vaunuissaan oli tietenkin täysin normaalia. Aluksi minulla tietenkin oli huono äiti -olo, rehti ja suoraselkäinen suomalainen kun olen, mutta aika pian annoin periksi maassa maan tavalla -asenteelle.

Myös Pariisissa kävimme lounaalla erinomaisessa vegaanisessa ravintolassa nimeltä Le Potager du Marais. Tämä paikka oli hieman hintavampi, mutta myös suosituksien arvoinen. Valitsin listalta itselleni lasagnea:


Paikan tarjoilija oli hauska mies, langanlaiha luikku, josta tuli ihan piirroshahmo mieleen. Siipan kikkailessa ravintolan pöytien välissäTonttumiehen rattaiden kanssa kommentoi tämä iloinen luikero tilannetta sanoilla "Superdaddy in the city". Mikä olikin todella osuva kommentti :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti