sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Facebook-ruokaa ja muuta

Lauantaina Rytöläläiset shoppailivat koko perheen voimalla keskutassa. Ostosreissulta mukaan tarttui mm. Tonttumiehelle tällainen erästä asukastamme kovasti muistuttava pehmolelu:
Jos joku ei vielä arvannut kuka meistä mahtaa olla kyseessä, niin väännetään vielä rautalangasta:
Vastaus makoilee taustalla
Kampissa sijaitsevaan Isonkarhun Kauppaan jäi vielä Kelju K. Kojootti, Repe ja Väiski. Väiski ei tehnyt minuun suurempaa vaikutusta, mutta muuten ajattelin kerätä koko sarjan Tonttumiehelle. Taidan vaan itse olla näistä pehmoista enemmän intona kuin pienimies. Lisäksi ostin samaisesta kaupasta vielä jääkaapin oveen magneetin, kun sekin muistuttaa Tahvoa niin paljon. Magneetti kerkesi olla lattialla parin sekunnin ajan purkaessani kasseja ja heti tultiin ottamaan tuntumaa tuotteeseen:
Tassu joka magneettia heiluttaa

Olin itseasissa metsästämässä Rytölään tällaista lasista kupua:
Kuva: http://www.elsanlempituoli.fi/joulunod.html

Jo joku tietää mitä tämäntyylisiä myydään Helsingissä niin voi vinkata. Tietty voin tilata netistäkin. Mutta ennemmin haluisin löytää sen jostain liikkeestä.

Illalla kokkailimme pitkästä aikaa valkkari illallista. Alkupaloja emme viitsineet tehdä, sillä olimme vielä vähän täynnä ravintola Qulman brunssista, minkä kävimme nauttimassa aamiaiseksi. Tykkäsin ja suosittelen! Varsinkin taivaalliseen kreikkalaiseen jugurttiin laitettava, paikan kohuttu minttupesto oli erittäin hyvää!
Mutta siihen illalliseen."Trenditietoisina" asukkeina koklasimme kaikkien huulilla olevaa ja
facebookissa paljon keskustelua aiheuttanut avokadopasta.


Hyvää, mutta ei niin hyvää että itkisin, niinkuin vaimo oli meinannut tehdä maistettuaan tätä ensitreffeillä tämän reseptin keksijän kanssa. Lisukkeeksi tekaisin focaccia-leipää.

Koska meillä on joulu...

 ...no ei nyt sentään. Olin aika kauhuissani kun kaupoissa joulukoristeet olivat jo täyttä häkää esillä. Se jaksaa vaan yllättää joka kerta että ne lyödään kaupoissa esille jo lokakuussa. No, mutta meillä on jo kahdet jouluvalot esillä. Jotkuthan inhoavat näitä kapistuksia yli kaiken, mutta minä tykkään. Sen sijaan en tykkäää kattovaloista. Ja nyt kun on pimeä iskee päälle yhä nopeammin niin kattovaloa ei heti tarvitse olla päälle panemassa kun muunlaisia valonlähteitä,  kynttilöitä ja jouluvaloja on tarjolla. Iso plussa myös se että kun yöllä lähden tonttumiehen vaippaa vaihtelemaan ei tarvite pimeässä hapuilla tai sytytellä valoja kun voi pimeän kähmässä näiden valojen avulla suunnistaa.

2 kommenttia: