maanantai 23. heinäkuuta 2012

Rytölän uusi asukas

Rytölän asukasmäärä kasvoi viimein viikko sitten yhdellä lisää:) Yksityiskohtiin sen enemmittä tarraamatta voin kertoa että touhu lapsivesien hulahduksesta poikavauvan ulostuloon kesti yli vuorokauden ja ilokaasu + epiduraali puudutus ovat aivan verrattomat keksinnöt. Nostan hattua jokaiselle luomusynnyttäjälle sekä kaikille niille äideille, jotka ovat saunanlauteilla lapsosensa aikoinaan maailmaan saattanut eväinään pelkät pyyhkeet ja lämmin vesi.

Alan myös pikkuhiljaa käsittää tähän äitiyteen hurahtaneita ihmisiä. Voisin itsekkin vaan tunti tolkulla ja silmät sydäminä tuijottaa tuota täydellistä  ihmisen alkua ja ihailla ja sivellä hänen pitkiä sormiaan, silkkistä ihoaan sekä tuijotella noihin hätkähdyttävän sinisiin silmiin. Toisaalta on myös sellainen tunne, että voisin jo pikkuhiljaa käväistä yksin muuallakin kuin lähi Alepassa. Toivuin synnytykestä nimittäin fyysisesti yllättävän hyvin, vaikka sainkin 10 tikkiä muistoksi tapahtuneesta. Pystyin heti ekasta päivästä lähtien istumaan tuolilla ilman uimarenkaita tai muita apuvälineitä ja viiletin laitoksella muina miehinä omissa vaatteissa ja täydessä meikissä. Tyylistähän ei nimittäin tingitä missään olosuhteissa!
Tässä muutama kuva jäpikästämme, jolla vielä ei ole nimeä. Pidämme nimiäiset syyskuussa ja sitä ennen olisi keksittävä jälkeläiselleme sopiva nimi. Yksi nimi hänelle olikin jo valmiiksi mietittynä, mutta eipä lapsosemme näytä siltä nimeltä ollenkaan, joten uusiksi meni se nimen pohtiminen. On muuten hankalaa saada aikaiseksi yksimielinen päätös siitä mikä nimi tälle tyypille sopisi. Onneksi on vielä kesää jäljellä ja syyskuuhun sen verran aikaa, että saadaan jonkin sortin nimi söpikselle päätettyä (=tapeltua ;)

Yhtä juhlaa. Pehmolelujen ja vauvan vaatteiden lisäksi Rytölä täyttyy vierailijoiden toimesta myös kukkaisista.
Herkuttelu hetket kuuluvat nykyään oleellisesti Rytölän arkeen. Olisi ihanaa kertoa että tarjoilut ovat päivittäin tätä luokkaa, mutta häpeillen myönnän tarjottavien olevan kyllä ihan peruspullaa suoraan kaupan hyllyltä. Tämän herkullisen kakun toi täällä jo ennenkin mainituksi tullut ruokasnobi siskoni, joka on myös Söpiken kummitäti.







Tässä juhlakalumme <3
kuva otettu siis viikko sitten synnytyssalissa.
Söpiksen (nimi tosiaan muuttui Kermitistä imelästi Söpikseksi) ensimmäisenä päivänä  Rytölässä.
Pieni mies suurten eväiden äärellä.
Paksuunnuin kauhukseni yhteensä 25 kilolla raskauden aikana. Vaikka ruokavalio on ollu nyt viikon ajan yhtä pizzaa ja pullaa on 12 kiloa jo kadonnut jäljettömiin, puolet olisi vielä tiputettavaa jäljellä. Tälläisella tehodietillä sen luulisi olevan helppoa....











Miina ja Tahvo ovat olleet aika välinpitämättömiä uuden perheenjäsenen suhteen. Tahvo on muutamaan otteeseen käynyt nuuhkimassa vauvan päätä ja luikkinut sitten tiehensä. Miina ei ole vaivautunut tutustumaan Söpikseen senkään vertaa.













Tekaisin aikani kuluksi muuten vielä yhden kattauksen Kodin Ykkösen kattauskilpailuun. Tämä tapahtui edellienä yönä ennen lapsivesiä. Oloni oli kumman rauhaton, enkä saanut koko yönä unta, joten aloin väsäämään uutta pöytä asetelmaa, jonka kuvasin sitten aamulla. Tätäkin  kattausta voi siis käydä äänestämässä täällä.






Tuttaville siis tiedoksi, että Rytöläsä on avoimet ovet uuden tulokkaan tututumiseen. En viitsi alkaa ketään erikseen kutsua, koska en tiedä ketkä ovat halukkaita näkemään vauvaa + aikataulujen säätämisen vuoksi on helpompaa, että kiinnostuneet ottavat itse yhteyttä meille päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti