sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Sa-sa Salaatit!

Kesä on kyllä varsinaista salaattien kulta-aikaa. Tuoreet raaka-aineet eivät aina salaatinkastikkeitakaan kaipaa. Viikonlopun aikana tekaisin kahdenlaista sallaattia.


Ihan perus feta (anteeksi salaattijuusto) salaatti maistui pitkästä aikaa tosi hyvälle. Kylkiäisenä bruchetat ja pieni lasi punaviiniä.












Tänään väsäsin Huvila & Huussi -ohjelman innoittamana perunasalaatin herneversopestolla. Oikeaan ohjeeseen tuli auringonkukanversoja, mutta en niitä tähän hätään kuitenkaan saanut. Oikein hyvää pestoa tuli kyllä näistä herneenversoistakin! Vähän muuttelin ohjetta lisäämällä salaatin reunoille salaattijuusto paloja ja kevätsipulia.
Pakko kokeilla eri pestomuunnelmia. Kaupan teolliset ja rasvaset pestot kun ovat muodostuneet todellisiksi inhokki ruuiksi tämän siunatun tilan myötä.


Pohdin myös tulisiko pestoista herkullisemmn näköisiä jos esillepanon tekisi pursottimella. Nyt kun vaan mätkäsin pestot lusikalla perunoiden päälle. Purottimella voisi saada hienostuneemman näköistä jälkeä aikaiseksi. Vai onkohan pesto liian tönkköä ainesta pursottimeen? Rytölän kokeilevassa keittiössä on pakko testata tuotakin juttua.


Oli pakko nappasta kuva, kun pöydän tavarat ja antimet ovat niin sävy sävyyn. Kokeilin tänään jogurttisämpylöitä, joihin laitoin siemensekoitusta  ja mustia  oliiveja makua antamaan.











Kattimatit kävivät tällä viikolla eläinlääkärillä perustarkastuksessa. Molemmat voivat oikein mainiosti ja lääkäri oli oikein tyytyväinen molempien kattien hampaiden kuntoon. Hyvälaatuiset Royal Canin raksut ovat siis hommansa hoitaneet!



4 kommenttia:

  1. Miten jukurttisämpylät onnistuivat? Harmittaa vähän, kun piti lähtee niin kiireellä enkä päässyt maistelemaan... Mut ehdittiin kyllä Vilhon kanssa bussiin juuri ja juuri :)

    VastaaPoista
  2. Reipasta toimintaa väsyneeltä mieheltä :)
    Jukusämpylät onnistu ihan ookoo, vähä liikaa maistuu oliivit, olis pitäny pilkkoo ne pienemmiks ja huuhdella ennen taikinaan mätkäsyy, mut olin aika loppu jo siinä vaiheessa. Ensi kerralla sitten...

    VastaaPoista
  3. Jogurttisämpylät kuulostaa aika hyville, voisin vastaanottaa kutsun niitä maistamaan ;)

    VastaaPoista
  4. Tahvolainen osaa kyllä poseerata. Ü
    Aivan mahtava ilme kattimatilla.

    VastaaPoista