lauantai 18. elokuuta 2012

The Tree Of Life

-elokuvan innoittamana päätimme ostaa tonttumiehellemme oman puun. Jostain käsittämättömästä syystä en koskaan pysty muistamaan mitä leffoissa tapahtuu. Voin katsoa leffaa vaikka kuinka pitkälle ja keskikohdassa / lopussa tokaista legendaarisen lauseeni: "hei, mähän oon nähny tän". Taikka voin katsoa koko leffan alusta loppuun muistamatta että olen jo kyseisen elokuva kokemuksen joskus kokenut.Tai sitten muistan nähneeni mutten muista mitä siinä tapahtuu. Joten nytkään en osaa sanoa onko leffassa sellainen kohtaus missä lapselle istutetaan oma puu, vai mistä idea kimposi mieleen, mutta kyseinen leffa toimi joka tapauksessa puun hankinnan innoittajana.

Niinpä tontun 1 kk päivänä lähdimme puuostoksille Muhevaiselle. Alunperin olimme menossa ostamaan koivua, mutta koivuntaimet olivat sen verran pitkiä, ettei sellainen olisi millään mahtunut autoomme. Suunnitelmat siis uusiksi ja vähän aikaa arvottuamme pihlajan ja tammen välillä päädyimme lopulta tammeen. Ostosretken jälkeen suuntasimme koko joukolla lähimetsään; minä, siippa, tonttumies, kuokka ja  tämä Quercus robur:

 Tarkoitus on siis retkeillä kerran kesässä katsomaan kuinka pieni puumme on kasvanut. Tammen pitäisi alussa kasvaakkin kovaa vauhtia, joten jotain nähtävääkin pitäisi puun kasvu kehitykessä olla. Toivottavasti puu alkaa tosiaan kasvaa ja ennen kaikkea saa kasvaa valitsemallamme paikalla:

 
Tämä on siis lähtötilanne. Saapa sitten nähdä paljonko tonttumiestä angstisena teininä retket puuta katsomaan tulee kiinnostamaan. Tai tiedä vaikka poikasesta kuoriutuukin tällä tavoin puiden halailija.

Niin ja hei, yksi nurkka kolmesta on valmis! Parvekkeella siis. Puun ostosreissulla ostin myös pari koristekaalia, lähikukkakaupasta ison  muratin ja Tarjoustalon poistolaarista löysin halvalla juuri sopivan sävyisen lyhdyn partille. Puinen laatikko on etsinyt Rytölässä jo pitkään paikkaansa ja sopiva paikka löytyi parveekkeelta:


 
 Enää kaksi nurkkaa jäljellä siis.....Ensimmäinen illallinenkin on partsilla nautittu. Luokaton kuva, mutta en kerinnyt tilanteessa parempia räpsiä:
Lautasella papaijasalaattia ja tilkkanen valkoviiniä lasissa. Tuikut tuomassa valoa pimeään ja lämpimään elokuiseen iltaan; tätä on odotettu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti