keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Kirjasto-projekti

Olen aikaisemmin maininnut pienestä kirjasto prokkiksesta, mikä minulla oli tässä taannoin meneillään. Pääsin  siis pohtimaan kirjastohenkilökunnan kanssa sitä, kuinka lisätä kirjaston viihtyvyyttä sisustuksellisesti lähinnä tekstiilien avulla.


Verhokankaista päädyimme lopulta graafiseen ja hauskaan Marimekon Laivakoira -kankaaseen, josta tuli ainakin minun mielestä tilaan hyvin sopivat verhot. Kangas on tarpeeksi selkeä, mutta kuitenkin värikäs ja käy hyvin lastenkirjojen kanssa yksiin. Lisäksi ompelin sohville ylijäämäkankaasta muutaman tyynynpäällisen.

Verho lähis

Päätyseinä oli tyhjillään ja tekaisin sinne samaisen mekkofirman Karkulaiset -kankaasta kangastaulun.

Karkulaiset kangas


Seinähyllyjen ylätasot olivat myös paljaan ja tyhjän näköiset. Kirjojahan niin korkealle ei voi laittaa, mutta jotain niihin oli keksittävä, jotta hyllyt näyttäisivät ylös asti täydemmiltä ja yhtenäisemmiltä. Kävimme ostamassa mustavalkoisia Muumi -kuvia (tai siis sellaisia pahvisia minijulisteita) jotka laitoimme vanhoihin värillisiin Ikea kehyksiin. Niistäkin tuli hauskan näköisiä ja ideaa voisi hyödyntää myös kotona lastenhuoneen puolella!


Tonttumies oli touhukas ja pätevä assari. Lähinnä hän kyllä tutkaili lastenkirjoja sukat makkaralla lukunurkkauksen fatboylla  löhöillen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti