sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Ruakaa, ruakaa!

...Niin kuin Kasmasiini -ohjelman ruoka-osion alussa aina huudettiin. Seikkailin tänä viikonloppuna varsin kulinaristisissa ympyröissä. Siippa vei minut perjantaina viime viikkoisten syttäreitteini kunniaksi syömään ravintola Muruun. Muruhan valitiin Suomen Gastronomien Seura ry toimesta vuoden ravintolaksi ja jonot sinne ovat sen mukaiset. Hyvällä tuurilla siippa onnistui kumminkin saamaan peruutuspaikat kahdelle. Söimme päivän menun vegeversiot ja täytyy myöntää, että se oli kokoinaisuudessaan paras menu minkä olen tuommoisessa fiinimmässä ravintolassa ikinä syönyt, erinomainen! Harmi vaan että flunssa häiritsi makuelämystäni pahasti, miten hyvää ruoka olisi ollutkaan ilman sitä!

Lauantaina pääsinkin slaavilaisiin ruoka tunnelmiin. Jäjestämme kolmen ystäväni kanssa "Kolmen tähden illallisia" joissa siis syömme jonkun kotona kolmen ruokalajin illallisen. Mitään pisteiden antoa emme kuitenkaan harrasta, koska maailman huonoimpana häviäjänä en sitä halunnut. Lisäksi väliohjelman järjestäminen ei ole välttämätömyys. Slaavilaisessa illassa piirsimme itsellemme maatuska korut. Kutsu illalliselle kuului näin:
"Privet tavarits!Tervetuloa slaavilaiseen illanviettoon kotoisaan Kontulaan. Paska ruoka, melankolinen tunnelma ja epäsiisti ympäristö ovat perestroikan pääelementit, kun kokkina toimii toveri Annemamovits. Pozalujsta!". Tähän väliin voin siis kertoa, että ruoka oli oikein hyvää, ympäristö oli siisti ja tunnelma paikoitellen ratkiriemukas.


Ensin piti tietenkin kuvata talon sympaattiset kattimatit.































Toveri Annemamovits oli kattanut pöydän ihastuttavasti mistä slaavilainen teema oli hyvin havaittavissa.











Alkuruuaksi oli tällaista valkosipulikeittoa. Pääruuaksi saimme kaalilaatikkoa ja jälkkäriksi meille terjoiltiin blinejä suolaisilla ja maikeilla täyte vaihtoehdoilla.

Nimikyltit olivat tosi kivat yksityiskohdat.








Toinen liikuttava yksityiskohta oli tämä varta vasten minulle suunniteltu voda -pullo. Muiden juodessa asiaan kuuluvasti vodka -snapseja vetelin minä rehtejä vetoja tästä voda- pullosta, joka siis sisälsi 100 % vettä.













Minun vuoroni on noin kuukauden kulttua järjestää tällainen iltama. Paineet ovat kovat . Ensi lauantaina tulee viini & ruokasnobi siskoni siippoinen ja äiti meille syömään. Menu siihenkin on vielä hakusessa. Kenties saan räpsästyä muutaman otoksen tänne blogiin sapuskoista mihin lopulta päädymme.

5 kommenttia:

  1. Tämän puolijulkisen suunpieksännän jälkeen oletan, että snobeille on tarjolla lauantaina jotain aivan erityisen hyvää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pienet on paineet tehä ruokaa tyypeille, jotka sapuskoivat Chez Dominiquen kaltaisissa paikoissa! Bonuksena vielä äiti, jolle ei voi tarjota mitään hullun mausteista ruokaa, mihin Rytölän keittiö siis perustuu. Pääruoka tulee olemaan niin outo sekamelska kaikennäköistä kamaa, että jos Hans Välimäki näkisi lautasen se juoksis tosta meidän ikkunasta läpi!

      Poista
  2. Aa, huh, tänne on ny tullu tekstiäki. Viimeks oli pelkkä otsikko.:) No kiva, voin nyt vain linkittää sun postaukseen, ku en ite jaksa varmaan kirjotella.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelkkä otsikko? Outoo. Ihmettelinki et mikä vika tossa pituudessa on :D

      Poista