sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Lumeton, mutta ruokaisa laskiaissunnuntai

Juu, ei sitä lunta kyllä täällä Helsingissä ole enää juuri nimeksikään. Muutama hassu pläntti siellä täällä. Pulkkamäestä oli näin ollen turha edes haaveilla. Laskiaisherkkujen nauttimiseen ei lumettomuus kuitenkaan vaikuttanut.


Rytölä ei ollut pullantuoksuinen paikka, vaikka kuvasta niin voisi päätellä. Ihan pakastepullaa oli tarjolla, mutta kermavaahdon ja mansikkahillon (pieksää niin sen mantelimassan) lisäilin itse. 

Hernekeitto on tietenkin se varsinainen perinneruoka. Tekaisin meille soseutetun version, josta tuli oikein hyvää. Kiireisen (kröhöm) hernari valmistuu tähän tapaan:


Tarvitaan:

2 pientä sipulia
2 pakastepussia herneitä
1 peruna
4 dl vettä
   vähän kermaa
   voita
   hiukan piparjuurta
   puolikas kasvisliemikuutio
   sitruunanmehua (maun mukaan)
   mausteita: pippuria, minttua yms.

Eli, kattilanpohjalle voi sulamaan ja lisätään pieniksi pilkotut sipulit, peruna ja piparjuuri. Lisätään myös herneet ja vesi + kasvisliemikuutio. Kasvisliemi olisi tähän tietenkin parempaa... Keitellään vaan sen verran etteivät herneet ala vaihtaa väriä vaaleammiksi (eli ei kovin pitkään). Lorautetaan joukkoon hieman kermaa ja mausteita ja koko homma soseutetaan sauvasekoittimella. Varsin helppoa ja hyvin maukasta. Lisäsin vielä päälle hieman vuohenjuustoa, kun sattui kaapista sopivasti löytymään.

Lauantaina kokkailtiin Spagetti Carbonaraa, vege versiona tietenkin. Tämäkin hyvin helppo ja yksinkertainen versio.

Tarvitaan:

spagettia
2 kpl kananmunia
n. paketillinen kasvisnakkeja (Talonpojan kasvisnakit ehkä parhaita)
2 isoa kynttä valkosipulia
2 dl kermaa
parmesan juustoa
mustapippuria, suolaa


Keitetään spagetit ja paistetaan nakit ja valkosipulit. Valmistetaan kastike rikkomalla kananmunat kulhoon ja vatkataan ne hyvin. Lisätään sekoittaen kerma ja  parmesaani ja mausteet. Kun spagetit on ala dente kaadetan vesi pois ja lisätään nakit ja valkosipulit joukkoon. Myös kastike kaadetaan kattilaan vähitellen ja koko ajan spagetteja sekoitellen. Sitten kattila vielä hetkiseksi liedelle ihan pienelle lämmölle, että ruoka saa hieman lämpöä, muttei muna kuitenkaan muutu kokkeliksi. Ja syömään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti