lauantai 18. tammikuuta 2014

Hau hau

Hot Dogit ovat selkeesti kokeneet uuden tulemisen. Pitihän niitä sitten Rytölässäkin lauantai illan ratoksi tehdä. Sämpylöiden lisäksi valmistin (lähes) itse seesamiperunoille chilimajoneesia, coleslaw -salaatin ja mango/avokado -salsan. Seesamiperunat olin ajaellut tarjoilla trendikkääsi sanomalehti paperiin käärästynä, mutta tyydyin sitten kuitenkin  leivinpaperi vaihtoehtoon, eipä ainakaan ollut painomusteesta pelkoa.


Sämpylöiden ja coleslawn reseptit olivat niin perinteiset etten niitä ala tähän sen kummemmin kirjoitella. Kaikissa coleslaw resepteissä ei ole hunajaa, mutta itse tykkään lorautella sitä joukkoon. Rytölässä kokkailu on rentoa puuhaa, jossa ei mittoja juurikaan käytetä. Alla reseptejä muillekkin rennoille kokkaajille. 

Chilimajoneesin valmistin näin:

2 dl majoneesia ( reipas tekis majoneesinkin itse)
1 lime puristettuna
kuivattuja ja murskattuja chilejä
savupaprikajauhetta maun mukaan

Tahnan laitoin sitten pursottimella lautaselle.

Mango/avokado -salsasta tuli tosi hyvää! Oli oikein raikas piristys lautasella, sekin oli helppo tehdä:

1 mango
1 avokado
1 punasipuli
korianteria niin paljon kun tykkää
suolaa
pippuria
sitruunan mehu

Mango, avokado ja punasipuli pilkotaan ja korianteri silputaan joukkoon. Sitten maun mukaan sekoitellaan joukkoon suolaa, pippuria ja sitruunan mehua. Tosi simppeliä, mut ah, niin hyvää! 

Seesamiperunat sitten taas näin:

Pestään haluttu määrä perunoita ja lohkotaan ne halutun kokoisiksi paloiksi (kannattaa tehdä samankokoisia lohkoja, niin valmistuvat samaan aikaan). Heitetään kippoon johon lisätään öljyä (käytin ihan rypsiöljyy ja seesamiöljyä) ja  ripaus suolaa. Lopuksi kaadetaan joukkoon seesaminsiemeniä ja sekoitetaan hyvin. Kumotaan uunipellille ja paistellaan parissa sadassa asteessa, niin kauan kunnes alkaa hyvälle näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti