Alkuasetelma.
Opaskirjana Thai -ruuan salaisuukiin toimi Rytölän ruokamaailman raamattu, May Kaidee´s Thai Vegetarian and Vegan Cookbook. Myös kiinalaiselle hilavitkuttimelle, eli onnea tuovalle tassua heiluttavalle kissalle löytyi kerankin duunia pöytäkoristeena.
Alkupalana suurta herkkuani papaijasalaattia ja valmiina ostettuja kevätkääryleitä banaanin lehdiltä tarjoiltuina. Ensi kerralla on kyllä kokeiltava tehdä noita kääryleitä ihan itse. Vaikka ei noi Vii Voan:sta ostetutu hullumman makuisia olleet nekään.
Pääruoka, vihreä currytofu, tarjoiltiinkin sitten jo vähän myöhemmin, kuten kuvan valaistuksesta näämme. Tulisen ruuan ystävänä en meinannut millään saada makua esiin ja maustoin ruokaa koko ajan pikkuisen lisää. Olisin voinut jatkaa maustamista ties kuinka pitkään, mutta aikatauluillisista syistä oli pakko antaa periksi ja iskeä pöty pöytään. Hyvä niin, sillä ainakin toisen vieraan suu tulessa enimmäisen puikollisen jälkeen.
Jälkkäriksi jäätelöä kastikkeilla ja banaanikakkua. Tommoisiakin pötkylöitä on koitettava seuraavaksi itse tehdä, kun banaanilehtiä pakkasestakin löytyy. Nuo valmiit eivät olleet kovin hyviä, sisällöltään aika epämääräisiä, mutta menivät just ja just jäätelön kanssa. Paljaltaan olisivat olleet aika kuivahkoja. Miksi en muuten tarjoillut noita samalta lautaselta ja banaaninlehdiltä? Höh kun en tajunnut.
Onnea, onnea, onnea vaan, Casa Rytölä ja yrttimaa.
Uusin hieman keittiönurkan ilmettä. Latasin maustepurkit tarjottimen päältä kaappiin ja vaihdoin Kodin Ykkösestä ostamani sipulipurkin ja yrttiruukut purnukoiden tilalle. Salvia ja minttupuskat ovat ainakin toistaiseksi viihtyneetkin siinä hyvin.
Yrttipuskien lisäksi myös Tahvo nauttii keväisestä auringon paisteesta ikkunan äärellä
Niin ja pitäähän mun mainita mallikisassastamme Miinasta. Miinalainen poseeraa taas uusimmassa Kodin Ykkösen luettelossa, käykäähän bongaamassa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti